Varför??

Hej!

Jag läste i helgen att Anna Book ska ge ut en självbiografi. Frågan jag direkt ställer mig är VARFÖR?!!!
Har hon levt ett sådant intressant och händelserikt liv att hon bara måste berätta det för omvärlden? Vad är det hon ska berätta? Att hon har sjöng skitlåten ABC i melodifestivalen på 80-talet och att hon lipade varje fredag i tv när hon var med i Let´s Dance. Vad mer har denna kvinna uträttat? Kan någon förklara det för mig. Finns det överhuvudtaget något allmänintresse i vad hon har gjort mellan ABC och Let´s Dance. Har inte denna kvinna någon som helst självinsikt i att gemene man fullständigt skiter i vad hon lagar för mat och hur hon har uppfostrat sina barn. Ska man skriva en självbiografi så bör man väl åtminstone ha levt mer än 40 år och framförallt uträttat nåt som väcker intresse. Nej kära vänner köp inte den här boken. Det som retar mig nu  är att jag har gett gratis publicitet till henne. Jag hatar mig själv för det. 

På återseende

FIASKO!!

Hej!
Jag har fått en del kritik för att det uppdateras dåligt här och det är väl bara att svälja kritiken och börja leverera.

Det har ju som alla vet varit helg och den tillbringades i Sandhem. Det var årets viktigaste match på gång för oss i div 4 norra västergötland mot IFK Tidaholm. Vi kämpar för att undvika kvalplats ner till div 5. Tyvärr så drog sig våran målvakt, den hetlevrade och gapige Benny Andersson på sig ett rött kort i förra matchen så vi hade ingen keeper. Vem kallar man in då? Jo det blev naturligtvis undertecknad som fick dra på sig den röda målvaktströjan (fan vilka taniga axlar Benny har som får på sig den). Jag har inte stått i mål på sex år så känslan var ungefär som Bambi på is när man gick ut på plan. Det var en lugn första halvlek, lite enkla ingripande men så i den 40:e minuten gör jag en rejäl tavla på ett rätt löst distansskott. Man känner sig inte direkt som världens härskare i ett sånt läge utan ville helst springa ut på parkeringen, sno en bil och köra tills bensinen tog slut. Tack vare den här tavlan så förlorade vi med 2-1 och kan nu som bäst få kvalspela för att hänga kvar. Efter matchen var jag så besviken och nu kommer jag tvätta bort min machostämpel, så besviken att jag lipa. Jag lipade som ett litet barn, jag är en känslomänniska så jag skiter i om jag blir hånad för det.

På kvällen efter detta fiasko så blev det flaskan som tröst. Var i Falköping och festade. Falköping är dryghetens hemstad. Här har folk gett sig själva en status som helt saknar grund. Det är en stad man kanske festar i ett par gånger om året och man blir alltid lika förbannad när man åker dit och lovar sig själv att aldrg återvända. Nåväl alla är kanske inte dryga men det blir mycket roligare att såga hela skiten.

På återseende

Det går upp o ner

Hej!
Idag så beslutade jag mig för att ta en promenad uti den skånska myllan. Eftersom jag är uppväxt i skogen är det dit jag söker mig för att hela min själ. Det är en vacker miljö att vandra i, lövskogen är tät och tystnaden är påtaglig. Här finns inga prestationskrav utan man kan bara njuta. Jag känner mig lite som Adam i Edens lustgård på min vandring och jag njuter av tillvaron. Det susar bland träden, några fåglar kvittrar där jag traskar med bestämda steg. Det är så här det ska vara. Sen kommer jag tillbaka till civilisationen och verkligheten med en själ som är nyspäkt. Jag traskar in på ICA Kvantum, ett kommersialismens mecka och allt det jag fyllt min själ med under vandringen i skogen försvinner abrupt. Jag går med glödande ögon och saliven rinnandes i munnen fram till spelhörnan för här ska det vinnas pengar och direkt är kraven på prestation tillbaka. Sen hetsar jag hemåt för att ta tag i studentlitteraturen för att kunna leva upp till kraven på framgång och vid den här tidpunkten är Adam i Edens lustgård långt bort och kvar finns bara Johan i en ond, mörk och kommersiell värld.

Skåningar

Hej!
Som inflyttad skåning så stöter man på en del språksförbistringar. Skåningar har svårt att ta in att deras uttryck ibland inte används i övriga delar av landet, när man påpekar detta möts man av oförstående och sneda blickar.  Igår var jag på fest i Hässleholm och det var nästan som att vara utomlands. Som ensam ickeskåning var det svårt att hänga med i alla dessa lokala uttryck särskilt när man hade några öl innanför västen och för att inte bli uttrfryst eller mobbad så nickade och log jag taktfullt när det blev för grötigt. De tycker inte sjävla att de pratar så mycket dialekt vilket är en roande brist på självinsikt.  Alla kan ju inte prata helt dialektlöst och med rätt betoning på r:en som jag. Men jag har inget emot varken skåningar eller skånska, det finns många roliga uttryck som jag har tagit till mig och som jag kommer att missionera för att sprida norrut.

Ja jisses

Satt och zappade med fjärrkontrollen förut och råkade få på MTV och programmet Next. Jag chockades svårt av uselheten i detta program. Här kan vi snacka om att propagera för ytlighet. Jag antar att åldersstrukturen på tittarna är ganska låg. Är det verkligen sånt här ungdomarna behöver se när de sen ska ut i den djupa kärleksdjungeln? Att om du inte har rätt märke på skjortan eller den perfekta kroppen så står det en blåst bimbo eller hunk o vrålar NEXT!!
 Var finns programmen som tar upp inre skönhet och att alla inte behöver ha perfekt trimmade kroppar för att hitta kärleken? Här handlar det istället om att vara så blåst, ytlig och så snygg som möjligt. Är verkligen det närmsta vi kommer i tv om dejting som inte enbart handlar om ytlighet, Bonde söker Fru?
Detta gör mig djupt bedrövad.

Kärleken till sitt lag

Hej!
Idag blir det ett nördigt inlägg om kärleken och gemenskapen man känner till sitt fotbollslag. Jag lirar i Sandhems IF och vi ligger i division 4. Jag bor ju numera i Skåne men har ändå åkt hem för att spela med grabbarna. Jag har ställt frågan till mig själv om jag är riktigt klok som gör detta. De två senaste helgerna har jag åkt 108 mil för att sparka boll. För att förtydliga kan jag berätta att det är 27 mil hem.  Under de år vi har kämpat oss upp från division 6 till 4 har vi byggt upp en härlig stämning i omklädningsrummet. Efter träning eller match när man kommer in utpumpad så uppstår den här i det närmsta homoerotiska stämningen när unga adrenalinstinna män kommer in i omkldäningsrummet och låter kläderna glida av. Vi firar tillsammans när vi vunnit, vi skäller på varandra när det går dåligt, vi skrattar, skämtar och är nakna tillsammans. Det är sann lycka för en fotbollsnörd!

Sverige - Ungern

Ja då är det då dags för Sveriges andra match i kvalet till VM 2010. Det började ju inget vidare med 0-0 mot Albanien. Jag tror inte det blir något sjätte raka mästerskap för vårat vackra fosterland. Det grundar jag inte på matchen mot Albanien utan helt enkelt för att vårat fotbollslandslag anno 2008 är för dåligt. Ett undermåligt passningsspel och inga spelare som bryter mönstret förutom Zlatan då såklart. Vi har ingen speed i laget och det om något är det som är den viktigaste egenskapen i dagens fotboll. Ikväll så går tydligen Samuel Holmén in i laget istället för Oscar Wendt som var lika blek som ett A4-ark i förra matchen. Det är väl ett okej byte, Holmén är en habil fotbollsspelare men knappast en internationell stjärna och det är väl det som kännetecknar vårat landslag idag. Vi har bara en riktig stjärna och det är Zlatan. Henke Larsson är inte den han har varit vilket är förståligt med tanke på att han är 37 år. Detta syntes redan i EM. Det är dags att släppa fram de yngre och sen får det gå som det går. Elmander borde vara given och nu när han är skadad borde Rosenberg eller Berg spela. Daniel Andersson ska bort, han har inte gjort bort sig på nåt sätt men det håller inte att spela honom när man vill föra matcher. Ska en spelare från allsvenskan vara ordinarie i landslaget ska det vara en spelare som är dominant i allsvenskan och det är sannerligen inte Daniel Andersson. Ser vi till backlinjen så är kommentarer öveflödiga. De backar vi har nu är världsspelare så länge bollen inte är i närheten.

Angående spelssystemet så tror jag inte på 3-5-2 av den enkla anledningen att vi har för dåliga backar.Men det kan vara ett bra system mot sämre motstånd som Albanien eller Ungern men hur blir det när vi stöter på Portugal med yttrar som är blixtsnabba och tekniska. Vi bör nog ha ett system där vi har 3 centrala mittfältare då de flesta lag spelar med det idag. Och jag vet av egen erfarenhet hur svårt det är att spela mot ett övertaligt mittfält. Ändå kul att de vågar testa nåt nytt då våra kära förbundskaptener genomför förändringar lika snabbt som en statlig myndighet. Det hade varit ett ypperligt tillfälle att byta förbundskapten efter EM då den generationen som Lagerbäck förlitat sig på är kraftigt på väg utför och nytt blod både på spelar och ledarsida hade varit bra.
Jag hoppas naturligtvis att Sverige tar sig till VM men då måste det dyka upp nya stjärnor för att vi ska ha där att göra och just nu finns det ingen som man kan se utvecklas till den här internationella stjärnan.

Bara fotboll idag men så kommer det inte att se ut varje dag!
Första inlägget!

Hej!
Ja då har man blivit med blogg nu då. Har länge tänkt på detta men tummen har suttit alltför långt upp röven.
Här ska jag ge min syn på omvärlden. Det kommer sågas och hyllas, detta är ett forum som passar mig då jag är betydligt vassare i skrift än i tal.  Jag stör mig på ganska många företeelser i samhället och jag tänker inte hålla igen utan drar jag igång motorsågen så gör jag det rejält, ingen eller inget går säkert.

Det var första inlägget, en mjuk inledning. Jag kan lova att nästa inlägg lär handla om kvällens VM-kvalmatch mot Ungern. Förresten hur i helvete kan man lägga en sådan match i Tv 8? Detta är en nationell angelägenhet och då lägger man den i en kanal som har marginellt mer tittare än tv 400 (tror jag).


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0