Kulturellt

Hej!
Ja då har då David lämnat Kristianstad och begett sig hem till hemmets trygga vrå efter en äventyrlig helg i Skåne. Igår så gav vi oss ut på en kulturell pilgrimsfärd i detta vackra landskap. Vi hade beslutat oss för att besöka Österlen för att fylla våra sinnen med ny kraft och kreativitet. Första stoppet blev i Kivik där en rundvandring i hamnen och en glass blev aktiviteterna där. Sen tog den röda faran oss vidare, vi körde lite planlöst runt men jag hade full tilltro till min inre GPS, David var dock mer skeptisk och skruvade nervöst på sig i sätet. Vid de efterföljande stoppen fick vi känna på historiens vingslag. Vi stannade först vid Glimmingehus som ska vara Sveriges bäst bevarade medeltida borg.


David poserar på ett divigt sätt framför Glimmingehus.

Vid nästa anhalt så blev historien ännu mera påtaglig. Rysningar i hela kroppen när man såg den imponerande stensamlingen, Ale Stenar. Men mest rös jag för att det blåste nåt så fruktansvärt och hård som jag är så körde jag i shorts.


Ale Stenar med ett tjejgäng som helt utan skam i kroppen öppnade en flaska champagne.

Efter allt detta var vi helt matta i kroppen av alla kulturella upplevelser och det började även suga i öltarmen. Men jag hade en stor upplevelse kvar. David hade lovat att slänga ihop en trerätters och jag förväntade mig att få uppleva en gastronomisk orgasm. Som det kapitalistsvin han är hade han även inhandlat champagnen Gula Änkan. Det blev räkor, hemmagjord majonnäs och champagne till förrätt. Vitlöks och rosmarinspäckad lamm med potatispuré till huvudrätt. David pratade föraktfullt om att det är det närmsta lammkött jag kommer, och en viss poäng har han väl. Till efterrätt en vit chokladmousse med passionfrukt. Ja ni hör ju, det blev inte bara en orgasm utan en fontänorgasm i gastronomisk anda.

Sen söps det. Hög stämining och glada tillmälen. Min favoritblatte Nermin dök upp. Och som den sanne blatte han är så agerade han svarttaxi in till stan där vi skulle svinga de lurviga.

Nu är det tyst och lugnt här igen, Jag har intagit horisontalläge i soffan hela dagen för att bli människa igen.
Tack för en trevlig helg David!

Over and out

Besök

Hej!
Nu står ännu en helg och knackar på dörren. Det vankas finbesök från Göteborg. Min vän David har bestämt sig för att kliva på tåget söderut. David är en av mina äldsta och absolut närmaste vänner. Det kommer garanterat pratas hästar och kvinnofolk i samband med rusdrycker som de två cowboys vi är. God mat kommer det även att bli eftersom David är kock och en riktig gourmand. I det fallet är jag är riktig lekman och får väl nöja mig med att skala potatis och skära sallad. Fast jag ska försöka slänga ihop en välkomstmåltid imorgon, fast det är svårt att imponera på ett proffs. Det är ungefär som att skryta för Leo Messi att man klarar att trixa 100 gånger med en fotboll. Nåväl det kommer bli en tur i Skåne också för att se vårens antågande på Österlen. Han får passa på att roa sig nu för i sommar får han och Sara tillökning, jag är nog fan lika spänd som honom inför detta, eller ja kanske inte men jag slänger mig ofta med överdrifter.

Det ska iallafall bli väldigt trevligt och hoppas nu bara att Skåne visar upp sig från sin bästa sida med en varm lätt bris, stekande sol och villiga damer. Inte för att David har nån glädje av det sista, knappast jag heller så det så.

Over and out

Telefoner

Hej!
Nu pågår arbetet med examensarbetet för fullt. Geniknölarna gnuggas för fullt för att komma ur det här med äran i behåll. Jag och Micke har ett magiskt teamwork där han är på jobbet och jag skriver, precis som det ska vara för att det här ska bli bra. Nä skämt å sido, det funkar alltid bra att jobba med honom. Nu är vi i den fasen att vi ska boka intervjuer med vissa utvalda offer. Jag är inte en telefonmänniska milt uttryckt. Vet inte varför men blir alltid nervös och kan helt plötsligt slänga ur mig helt irrationella saker. Har dessutom svårt med koncentrationen, slutar helt plötsligt att lyssna och svävar iväg med tankarna och missar då vad stackaren i andra änden av luren säger. Jag ringer knappt ens mina polare men jag har ändå bättrat mig, sent ska syndaren vakna. Nåväl jag har iallafall tagit mig i kragen och ringt de här offren idag utan några missöden faktiskt. Jag är på väg att bli vuxen helt enkelt.


Over and out

Påsken är här

Hej!
Ja då var det påsk igen och som med alla andra högtider i Sverige så ger majoriteten av oss blanka fan i varför vi egentligen firar det. Eller firar och firar påsken ska egentligen vara en sorgens högtid till åminne av Jesu korsfästelse. Vi svenskar kan inte fira en högtid utan att bli dyngraka, det ligger liksom i vår natur vad det verkar. Jag kan inte svära mig fri från synd i det fallet ty jag är också en syndare. Men inte den här påsken, ikväll på långfredagens tänker jag släcka ner min lägenhet, tända ett ljus och begrunda mina synder. Jag har köpt mig ett påskägg så jag slipper leta efter det för att bryta en löjlig tradition.

Var precis ute och gick i den skånska myllan, Skåne är ett vackert landskap med fin natur. Härlig värme ute och man ser hur knopparna är på väg att slå ut på träden. Vi går en härlig tid till mötes mina vänner och jag vill omformulera Karin Boyes dikt "Visst gör det ont när knoppar brister" till "Visst är det skönt när knoppar brister"


Glad Påsk!

SM-GULD!!

Hej!
Så har då årets ishockeysäsong avslutats och det gick som man hade hoppats. Färjestad BK är åter svenska mästare efter att ha lånat ut bucklan i två säsonger. Nu är den där den hör hemma, i ack Värmeland du sköna. Men det satt hårt inne, HV bjöd iallafall upp till dans till tonerna av Sven-Ingvars. Det är en skön eufori när ens lag går hela vägen. Nu kanske många tycker att jag är en medgångssupporter som håller på ett lag som Färjestad som alltid är med längst upp. Detta vill jag dock avfärda direkt. Jag började hålla på dem i väldigt unga år och sen dess har min kärlek bestått. Trots att den har svalnat lite men det beror mest på att mitt hockeyintresse inte är vad det har varit. Men när det är final blossar det upp igen. Extra skönt att spöa just HV71, ett lag jag verkligen avskyr. Mest för deras fans, de mest enögda och blåsta i hela Sverige. Skönt att Jörgen Jönsson fick avsluta med ett guld, det är han väl värd.

Grattis Färjestad!!

Over and out

Jag är kär!

Hej!
Nu fick jag er allt att höja på ögonbrynen med den rubriken va? Som hungriga gamar kastar ni er över den här texten för att frossa i skvaller och för att lista ut vilken kvinna som har vunnit mitt hjärta. Nu är det dock inte så allvarligt som det låter, jag är en sparsmakad man på den området och låter inte gärna känslorna fladdra iväg. Istället är det våren, det underbara vädret som har fått mitt blod att svalla. Det är rena högsommarvärmen ute, ja förmodligen till och med varmare än vad det kommer vara i juni och juli. Det är nu vi blottlägger och exponerar våra bleka kroppar. Risken att bli bländad när man går över campus är överhängande. Jag har precis spenderat ett par timmar på min balkong med en väldigt begränsad klädsel. Det behövs för jag är så blek i hyn att jag nästan är blå.  Att sitta på balkongen i det här vädret med en kopp kaffe och Sportbladet är bara så underbart. Jag blir inspirerad, vill skriva dikter för att hylla vårens antågande men istället nöjer jag mig med att ta ut en V75:a och hoppas på att bli rik. Det är sådana här dagar man känner stor kärlek till Moder Svea och ja jag kan sträcka mig så långt till att säga att: JAG ÄR KÄR!!

Njut av vädret nu!

Over and out

Mitt förakt mot smileygubbar

Hej!
De som känner mig är väl bekanta med mitt förakt mot dessa gula missfoster vi i vardagligt tal kallar smileygubbar. Jag ifrågasätter ständigt konsumtionen av de här gubbarna. Svaret jag brukar få är att det sätter känslor på det man skriver. Ja ok men hur ofta känner man att man måste räcka ut tungan lite käckt och spralligt. Jag vet inte vilken känsla den gubben ska förmedla. När man sen har en konversation med en person och får en smiley efter varje mening då kan jag helt enkelt inte ta personen på allvar utan avslutar diskussionen. Vill jag ha en sådan konversation kan jag gå till ett dagis. Jag får naturligtvis ofta frågan vad jag har emot dessa "harmlösa och söta gubbar". Svaret är: De berikar inte det svenska språket. Är vi så begränsade i vårat vokabulär att vi inte kan uttrycka våra känslor i ord, då kan man lika gärna hålla käften.
 
Sen alla jävla förkortningar som används för allting. Har vi blivit så lata att vi inte ens bemödar oss att skriva ut hela ord för det tar för mycket energi? Jag är orolig för hur dagens ungdom kommer kommunicera i framtiden, blir det bara massa förkortningar, brb, iofs, lol etc. Lol är min absoluta favorit. Jag pratade en gång med en tjej på msn och i ett meddelande skrev hon fyra lol. Det mest chockerande här är kanske att jag pratade med en tjej. Men åter till poängen, jag fick då en bild i huvudet hur en sådan här konversation hade sett ut om den hade skett face to face. Om personen efter varje mening helt plötsligt brustit ut i okontrollerat gapskratt, personen hade naturligvis idiotförklarats och jag hade vänligt men bestämt sagt hej då. Nej det här är ingen utveckling av språket, bara en stagnation. Jag är orolig för dagens ungdom och vårt vackra språk.

Nä nu tar vi tag i dagen

Over and out

RSS 2.0