En försenad hyllning!

Hej!
Jag skäms å det grövsta att jag glömt att hylla min favoritblatte Nermin på hans födelsedag. Men bättre sent än aldrig som man säger. Så nu Nermin vill jag hylla dig på din 22:a födelsedag (du är ju bara barnet). Nermin har varit en av mina absolut närmsta vänner här nere i Kristianstad och han har gett mig en förståelse för muslimer och därmed dödat många fördomar. Genom honom har jag fått äran att träffa en hel rad av bosnier vilket har gjort att jag har kommit att respektera och beundra detta hårt drabbade folk. Jag vill tacka dig för detta och verkligen gratulera dig på din födelsedag!!
Reunion

Hej!
Sitter här i min lägenhet och häckar. Tiden bara flyger iväg och jag uträttar inget av värde. Lite slentrianplugg idag och förmiddagen spenderades framför tvn och Australian Open i tennis.  Det var match för en av mina absoluta favoriter inom idrotten, nämligen Roger Federer. En helt otrolig idrottsman som gör tennisen till skön konst. Inte bara det, han visar alltid upp en sådan mental styrka. Det spelar ingen roll om han spelar riktigt bra eller riktigt dåligt, aldrig att han rör en min. Det ger ett psykologiskt övertag på motståndaren. Med det kan man säga att jag är hans raka motsats, blir totalt sjövild när det går emot mig. Racketsporter eller sporter med någon form av tillhyggen är något jag borde stängas av ifrån. Vet inte hur många racketar eller innebandyklubbor jag har kraschat genom åren även om jag på ålderns höst lugnat ner mig lite.

Imorgon bär det av hemåt, det är nämligen reunion från nian. Det ska bli riktigt kul att träffa människorna från den tiden igen. Har knappt sett någon sen vi slutade och det är ju snart 11 år sedan. Frågorna man ställer sig är: Hur har folk utvecklats? Va gör de? och det viktigaste av allt, kommer några gamla kärlekar att blossa upp på nytt? En rapport kommer naturligtvis efter sen.

På lördag ska jag även ut på isen med min far och morbror och fiska. Det är en mycket tillfredsställande känsla att sitta på en spegelblank is med en kopp kaffe och äggmacka och uppfyllas av naturens helande kraft. Angeldonen agnade med mört och den adrenalinkick det ger att springa när man har fått hugg. Då försvinner den varme och empatiske Johan och byts ut mot en kallsinnig mördare som bara längtar efter att få slita upp en Gädda på isen och med berått mod avsluta dennes liv med en välriktad spark mot huvudet.

Over and out

Besök från huvudstaden

Hej!
Ja som ni märkt så blir intervallerna mellan uppdateringarna på den här bloggen allt längre. Tanken på en nedläggning har slagit mig men jag ska försöka hålla igång ett tag till. Det händer trots att en del framöver.

I helgen så hade jag besök från huvudstaden då min gode vän Stefan pungade ut feta pengar för att ta sig ner till Skåne. Det är skönt att veta vem som är ens riktiga vänner och det är mer än vad man kan säga om vissa andra som länge dyrt och heligt bedyrat att de ska besöka mig. Jag har ju trots allt bott här i 2,5 år nu men fortfarande har ingen från Sandhem varit här och de går nu under benämningen, så kallade vänner. Nåväl åter till helgens aktiviteter. Vi hade en trevlig helg med mycket samtal, god mat och vinterstudion. Det blev naturligtvis en utgång också. Det var två sköra gossar på ostadiga ben som begav sig ut för att göra Kristianstad osäkert. Det man kan konstatera är att kroglivet blir allt mindre attraktivt. Man står där som ett fån och försöker röra sig sexigt och förförigt men uppenbarligen liknar man mer Carl-Jan än John Travolta på dansgolvet, för det ger fan inte ett skit. Det var iallafall trevligt att träffa Stefan igen, vi ses inte mer än typ två gånger om året numera.

Den här tentan som jag ojade mig för så och hade sån ångest för gick klart över förväntan, fick nämligen VG och eftersom vi även prickade VG på inlämningsuppgiften så fick jag det betyget på hela kursen. En stor överraskning, så man kanske ska överväga att bli forskare ändå.

Over and out

Uttråkad!

Hej!
Då var den här förhatliga metodkursen avslutad. Den avslutades med ett seminarie idag där jag och Micke dominerade med sedvanlig pondus och djupa kunskaper. Nu är jag ledig en vecka och va fan ska man hitta på? Det finns inget att göra och jag är så satans uttråkad. Jag sitter och häckar i min soffa och ser på usla eftermiddagsserier på tv 4. Hem till gården har blivit lite av en favorit och jag hatar mig själv för det. Frågorna hopar sig i mitt huvud om va fan jag ska ta mig till. Jag känner mig dyster. Längtar bort från Kristianstad nu, det finns ingen kärlek till denna stad bara en längtan om en svunnen plats som jag inte vet vilken den är. Dags att börja planera vilken ort man ska söka sig till, men som läget är nu på arbetsmarknaden så är det svårt att planera det. Jag blir allt mer sugen på vår kungliga huvudstad där finns det både jobb och goda vänner men då är problemet bostad istället. Jag vet inte om jag är så sugen på att lägga ut över en miljon för en etta på 30 kvadrat. Vi får se helt enkelt vad det blir. Hade egentligen viljat åka hem nu då min syster tar sin sjuksköterskeexamen på fredag men det sätter ekonomin stopp för. Så det lär bli en vecka med mycket tankar och korsord.

Over and out

Tenta gjord!

Hej!
Det var med en olustig känsla i magen jag klev ur sängen imorses. Domedagen var kommen vilket betyder att det var dags för tenta på ett ämne jag avskyr, nämligen vetenskaplig metod. Tack vare min lathet och ointresse för ämnet så har mina förberedelser inte varit optimala så det var med en viss känsla av ambivalens jag gled in i tentasalen på mitt sedvanligt eleganta sätt. Som vanligt är spänningen olidlig innan man får tentafrågorna så också idag. När jag fick dem så gjorde jag en lugn och sansad analys av frågorna och insåg ganska snabbt att det här skulle nog inte vara omöjligt. Jag skrev så att pennan glödde, svaren bara vällde ur mitt informationsfyllda huvud. De 10 frågorna avverkades på strax över en timme vilket är väldigt kort tid för mig när jag skriver tenta. Jag vet att jag blandade ihop några saker men annars ska det nog gått bra om svaren vi hade på instuderingsfrågorna stämde vill säga. Känslan när man skrivit en tenta och som man tror har gått bra är välbehag, det tunga ok som vilat på mitt breda och välformade axelparti har släppt och man kan njuta av tillvaron igen.

Nu ser jag fram mot en lugn och skön kväll där välbehaget är den dominerande känslan. Kvällen ska tillbringas med Ingvar och Björn och det underbara programmet På Spåret. Det ska bli så skönt utan några mörk moln på himlen (de kommer snart tillbaka) att bara ta det lugnt i soffan.

Over and out

2008 och 2009

Hej!
Nu har jag slarvat med uppdateringarna här igen. Jag är i grunden en mycket lat person så det är ren slöhet det handlar om. Det har ju ändå hänt en hel del sen jag skrev sist bl.a så har det ju varit ett årskifte. Egentligen borde jag skrivit en årskrönika över 2008 men det glömde jag helt enkelt bort. Det man kan konstatera är att 2008 var ett riktigt skitår. Jag minns knappt något positivt med det året. Man borde ju förstått att det var ett skitår på gång när det började med att HV71 vann Sm-guld i hockey. Sen så dominerades nyheterna framförallt av två saker, presidentvalet i USA och finanskrisen som slagit så hårt mot hela världen. För egen del betydde det att jag blev varslad från Kongsberg vilket jag inte direkt gråter mig till sömns över. Mitt kära Sandhems IF trillade ur div 4, vi räckte inte riktigt till år. Nä det var verkligen inte mycket att ha, det finns inte nån speciell rolig händelse som jag minns utan det är mest mörker.

2009 är ett spännande år för egen del, till sommaren tar jag min examen från högskolan och det ska bli mycket intressant att se var man hamnar. Som läget är nu så kan man ju inte direkt välja och vraka bland jobberbjudande utan här får man vara beredd att flytta. Man hoppas ju även att hitta den stora kärleken nu så här på det 27:e levnadsåret, det känns som att det är dags nu men i dagsläget ser det avlägset ut.

Nu sitter jag och försöker plugga in fakta till tentan på fredag och det går fan inget bra. Det går in och så ut direkt, så fruktansvärt ointressant ämne så jag kan fokusera i max 2 minuter innan jag svävar iväg till en avlägsen plats i mina tankar.

Over and out

RSS 2.0