Hej jag heter Johan och jag är golfare

Hej!
Så var det då klart, jag är numera godkänd golfare och kan ge mig ut på de gröna greenerna och farliga rufferna. Det gick väldigt smärtfritt. Jag har aldrig varit med om att få så mycket beröm i samband med bollsport. Ofta har man ju istället hört "byt ut den där jäveln", "va fan sysslar du med Moberg!". Men här var det ideligen beröm. Mannen som utbildade oss sa att det måste vara svenskt rekord i att få grönt kort vilket kanske inte är sant men ändå. Vi fick även en rekommendation om att vi ska slippa börja på 36+ i handicap och istället få ett officiellt handicap direkt på 36. Detta underlättar en del när man ska ut på banan och lira sen. Jag och Jocke skiljer oss en del i vår teknik. Jocke har som bekant rätt slappa handleder men är samtidigt van att slå med sin rosa handväska så han har en fin sving pojken. Jag är mer råbarkad och fast i handslaget efter mycket handledsträning genom åren. Så nu blir det att inhandla utrustning, tur man inte är någon materialspelare. Det är spelaren som gör klubban inte tvärtom. Hoppas de har klubborna i titan för jag ska egentligen inte hålla på med sporter med någon form av tillhygge. Golf är en gentlemannasport med mycket vett och etikettregler så jag undrar om det här en bra idé ändå. Mitt vokabulär brukar vara av det grövre slaget när det börjar gå dåligt. Så vi får se vad som händer när jag för tredje gången i rad slår ut bollen i skogen.

Sen så var det dags att hämta ut bilen från verkstaden. Och det visste man ju innan att det skulle vara som att bli våldtagen av utomjordingar. Tyvärr är jag ju helt okunnig på området och de skulle kunna lura i mig precis vad som helst. "Hydraulikpumpen till batteriet är trasigt" skulle de kunna säga och jag hade svarat "men oj då, byt den då kosta vad det kosta vill". Jag känner mig alltid som en idiot när jag pratar med bilmekaniker. Kan tänka mig att det är så andra känner när de pratar med mig. 8300 gick kalaset på men det drabbar ju ingen fattig. Det är fickpengar för mig. Har aldrig mindre än 10 000 på mig.

Over and out!

Crash boom bang

Hej!
Det har varit en omvälvande dag. Det började när jag drog upp persiennerna och såg att det flög snöflingor stora som vantar utanför. Det var allt annat än euforisk glädje man kände över detta faktum. Tog bilen till jobbet idag och det var jag inte ensam om. Stockholmstrafiken är verkligen hopplös. Jag började närma mig avfarten mot jobbet och började söka läge för ett filbyte. Jag vände mig om för att se om det var fritt och bilen var i rullning. Tyvärr var inte bilarna i min fil i rörelse så jag körde helt sonika in i bilen framför. Som tur var så hann jag reagera och stampa på bromsen men jag touchade bilen framför. Jag såg hur föraren bara flög ut ur bilen och jag förväntade mig en jävla avhyvling. Men han såg sin bil och att det inte hade blivit något på den och då såg han nöjd ut. Han konstaterade lite skadeglatt att "din kofångare är paj" sen hoppade han in igen och åkte. "Skitsamma" tänkte jag och körde vidare. Plötsligt började temperaturmätaren för motorvärmen röra sig oroväckande hastigt mot kokpunkten och snart så lyste det rött. Det var bara att stanna. Jag öppnade motorhuven men av vilken anledning vet jag inte för att be mig titta i en motor är som att be en analfabet tolka Björn Ranelid. Det visade sig att kylarväskan runnit ur så nu blir det verkstan för "The Red Pearl".

Idag var det även dags att ta första steget mot PGA-touren. Jag och Jocke tog första lektionen för att ta grönt kort i golf. Vi åkte till Ulriksdals Golfbana och möttes av våran lärare. En mycket skön gammal man som berättade att han började spela golf 1953. Han strök oss medhårs hela tiden och tjöt av upphetsning när vi dammade iväg bollen upp mot 200 meter. "Det här blir det mest lättförjänta pengar jag tjänat sen jag började med det här" sa han och jag och Jocke dunkade oss för bröstkorgarna som två silverryggar i en bergsgorillaflock. Så om ni söker mig i sommar så finns jag på golfbanan.

Hemfärden från jobbet var en svettig historia eftersom jag var tvungen att få hem bilen. Laddade upp med en 10-litersdunk med vatten. Det krävdes ett stopp på vägen hem för påfyllning av vatten men jag tog mig hem och det var med lättnat jag parkerade bilen. Nu lär väl detta bli en dyr historia eftersom jag samtidigt ska serva bilen och det innefattar kamremsbyte vilket inte är det billigaste.

Over and out!


Facebook

Hej!
Det sociala mediet Facebook är både en fantastisk och helt vidrig företeelse. Den är fantastisk på så sätt att numera slipper man prata med folk, man vet ändå allting som alla och det är ju skönt att slippa poänglösa samtal med någon man egentligen inte vill prata med, man vill bara vara uppdaterad med skvaller.

Vidrigheten är alla jävla poänglösa statusuppdateringar, jag vågar sticka ut hakan här och säga att allmänintresset för om någon kokar kaffe eller tvättar är något begränsad. Det roliga är att en status som "kokar kaffe" kan ge 15 kommentarer med helt meningslöst pladder. Vissa verkar vara väldigt sugna på uppmärksamhet när de lämnar ut precis allt hur de känner. Visserligen kan detta vara smaskigt att frossa i men oftast undrar jag vad fan de sysslar med. Man riktigt känner hur de söker sympati för missären de lever i med självömkeri.

Det är dock rätt roligt att glida runt och sprida sarkastista och ironiska kommentarer. De flesta som känner en vet att man skämtar men det är alltid någon som sväljer betet och då är den dagen räddad.

Inget ont som inte har något gott med sig.

Over and out!

RSS 2.0