Världspolitik

Hej!
Idag tänkte jag visa min mer seriösa sida, livet är så mycket mer än lättjefulla fester. Vi har en värld utanför oss som inte är speciellt stabil. Jag tänker framförallt på situationen i Nordkorea. De har nu testat kärnvapen och enligt uppgift ska de bomber de testat vara i samma storleksordning som bomberna som föll över Hiroshima och Nagasaki under andra världskriget. Det är klart oroväckande för världsfreden. Det man kan fråga säga är var Nordkorea vill uppnå med detta. De lär inte ha kapacitet att kunna ockupera något annat land så den slutsatsen som iallafall jag drar av det hela är att det enda de kan uppnå är död och förstörelse för några landvinningar lär knappast vara möjligt. Enligt den nordkoreanska propagandan så är det för att säkra landets säkerhet. Blir det inte tvärtom? nu börjar omvärlden snegla åt deras håll och kanske börjar fundera på om det inte är dags att göra nåt åt världens mest slutna land. Ingen vet egentligen någonting hur situationen i landet ser ut. Men de mesta uppgifter tyder på att folket lever i missär med svält och fattigdom. Det gör de medans landets styrande har utvecklat ett av världens mest utvecklade kärnvapen och rymdprogram. Det är skrämmande. 

Folket matas med propaganda om att deras ledare Kim Jung Il är en av världens mest framstående konstnärer och en lysande poet. På sin första golfrunda slog han elva hole in one och besitter alltså en utomjordisk golftalang. Det är klart att det är lätt för oss västerlänningar att skratta åt detta och tycka att Kim Jung Il är en pajas. Det vi ska komma ihåg är att det nordkoreanska folket knappast är uppfostrade att tänka kritiskt till nyhetsflödet och de har knappast tillgång till internet så de vet vad som händer i omvärlden. Frågan är hur FN ska agera i denna fråga. USA sa sig ha legitima skäl att gå in i Irak för att de hade kärnvapen, något vi alla vet facit över att de inte hade. Här har vi ett land som bevisligen har kärnvapen. Men Nordkorea har ingen olja som man vill åt så då läggs det ingen större vikt vid landet. Det bästa vore kanske att försöka få bort Kim Jung Il från makten och försöka ena Nord- och Sydkorea men det skulle bli några fruktansvärda skillnader. Sydkorea är ett av världens mest välmående länder medans Nordkorea räknas som världens fattigaste. Det finns inget facit över vad som ska göras men något måste man hitta på för just nu är Nordkorea det största hotet mot världsfreden.

Det var allt för idag

Over and out  

C-uppsats inlämnad

Hej!
Då har vi skickat in vår c-uppsats för examination. En veckas laddning nu inför opponering där jag tänker försvara vår uppsats med näbbar och klor. Den har ju blivit ens lilla baby nu och nåde den jäveln som vågar kritisera. Likt en blåögd mor som vägrar att inse att hennes lille Kalle är på väg in i kriminalitet och drogmissbruk ska jag neka alla fel och brister och skylla på andra. Det har varit en press det sista, vår handledare var inte nöjd med vår slutdiskussion och krävde en ny med iallafall någon form av kvalité. Jag skickade in en ny igår kväll och har hela dagen bara suttit och väntat på svar. Helt oförmögen att ta mig för något att göra för jag bara väntade. Pratade med min mor på telefon men hon gav upp efter ett tag eftersom hon bara fick hummande till svar. Till slut så kom då svaret och som tur var så var det nådiga nicken så nu är den inskickad. En vecka kvar till vi ska få möta giljotinen och offentligt bli förnedrade och slaktade till folkmassans euforiska jubel.

Imorgon ska jag bara ta det lugnt och njuta av den skånska solen

Over and out

Bockarna Bruse has left the building

Hej!
De tre bockarna Bruse har nu lämnat Skåne och min lägenhet i totalt kaos. Jag som hade städat och gjort fint inför deras ankomst. Inför detta visade de ingen hänsyn utan som en buffelhjord stormade de in och tog ingen hänsyn för något. Jag hade laddat upp med en rejäl pastasallad för var det nåt jag prioriterade så var det att hålla framförallt Daniel mätt för att undvika gnäll och gny. Redan första natten så började gnället om att det var för kallt i lägenheten, Steve hävdade istappar i näsan och Daniel mässade om att hans kroppstemperatur var nere runt nollpunkten. Jag förundrades över deras vekhet men lät dem hållas på mitt vanliga ödmjuka sätt. Igår så tog jag med grabbarna på ett äventyr i Skåne de sent ska glömma. Gossarna var så fulla med intryck när vi kom hem att de bara stöp i sängen. Dessa intryck bestod av en lunch på Burger King, havsupplevelser och glass i Åhus, mer än så behövdes inte. Men det stannade inte där, vi begav oss för att spela minigolf och detta är nåt jag helst inte vill prata om men det måste redovisas. En av de största skrällarna i mannaminne skedde, ja jag skulle vilja hävda att Sveriges debacle mot Vitryssland i hockey OS 2002 var förväntat om man jämför för Mattias Ohlsson gick och vann. Han var inte ens nämnd i förhandssnacket utan sågs mest som en maskot men han drog alltså det längsta strået. Mycket beroende på att vi andra tre har sådana ruskigt svaga psyken och minsta motgång leder till kraftuttryck som inte står omnämnda i Bibeln.

Sen var det dags att börja festa. Humornivån var kraftigt varierat, det bjöds på intelligent men också ruskigt låg nivå på skämten, här var Steve den främsta boven. Daniel och Mattias drack emellertid som två överklasskärringar och satt mest och smuttade medans jag och Steve på ett mer manligt och bonnigt sätt bäljade i oss sprit i olika former. Ute på Grand så var det fullt röj, jag tog tidigt beslutet att gå ut stenhårt och dansade som om det inte fanns en morgondag. De andra tre tittade imponerat men tyvärr var det ingen annan som imponerades utan de besvärades mest såg det ut som.Daniel var så stolt över att äntligen få raka sig, som en 17 satt han och leta skäggstrån och sen sken han som en sol när han äntligen fick raka sig.
     
Så här ser de alltså ut. Bildkvalitén är inget vidare eftersom det är taget med mobilkamera. Men man kan ändå se vilka naiva och oförstörda gossar det är.

Nu har jag städat undan allt efter dem och måste säga att det varit en mycket rolig helg. Vi ses alltför sällan nu för tiden. Tack grabbar för en rolig helg!

Over and out


Fint besök

Hej!
Idag får jag ett ytterst celebert besök av tre gentlemän från västgötaslätten. Nu har de visserligen spridit ut sig i landet men det västgötska ursprunget går aldrig ur dem. Daniel, Steve och Ohlsson ska bila ner till mig. Daniel och Steve åker ända från Stockholm bara för att få se min glada uppsyn. De tre bockarna bruse är egentligen så olika som personer så det är inte sant. Jag tänkte ta mig tid att presentera dessa herrar så ni får grepp om vad det är för nötter jag umgås med.

Jag börjar med den lilla bocken Bruse - Mattias Ohlsson, detta unikum, one of a kind verkligen. Hittar ni nån med ett större sportintresse så let me know. Han kan helt avskärma sig från sin omgivning för att se en kvartsfinal i pingis-sm. Lika flexibel som en autistisk person. Älskar att dansa även om det mest liknar ett desperat flaxande och bjuder gärna på mannekänguppvisning med sina senast inköpta plagg (förmodligen köpta i Ullared)

Mellanbocken Bruse - Steve, ser allt i svart. Vi brukar tävla i vem som är bittrast. Lika lätt att få igång som en atlantångare. Super gärna. Har ett vackert inre. Jobbar i filmbranschen, rör sig vant i de fina salongerna med filmstjärnor och dokusåpadeltagare. Som en leguan smälter han in i alla omgivningar utan att man ser honom. Har en brummande basröst som får kvinnorna knäsvaga. Vi två är nog de som är mest lika i det här gänget. Oerhört trevlig som inte gör en fluga förnär.

Den stora bocken Bruse - Daniel. Ser sig själv som en riktig alfahanne men är i själva verket en riktig toffel som lyder sin flickväns minsta vink. Den mest impulsiva människa jag känner, inte ens han själv vet vad han kommer göra härnäst. Skrev under fjolåret ett helt filmmanus som han nu föbrilt jobbar med att det ska filmas. Skulle folk läsa våra msnkonversationer skulle folk tro att vi inte var kloka. Vi kan sitta i säkert sju timmar på en dag och snacka på msn. Utan Daniel hade jag förmodligen hoppat av min utbildning. Han kan genom ett ögonblick bedöma en människa och se igenom dennes egenskaper. Sågningar och hyllningar men 9 gånger av 10 är det totala sågningar, en svårflirtad man. En av de roligaste män jag träffat.

Det kommer avhandlas det mesta i helgen. Allt från världspolitik till ytliga brudanalyser. Mycket analys kommer det att bli. Jag välkomnar i och med detta dessa herrar till en helg i hjärtat av Skåne.

Over and out

Fullt ös

Hej!
Då var man tillbaka i den vanliga vågrätta positionen i soffan i Kristianstad efter en helg i Sandhem. Det var framförallt fredagen som det hände grejer. Direkt vid hemkomsten var det bara att packa fotbollsväskan och ge sig ner till planen för match. Det var Våmb som stod för motståndet. Matchen hade inte mer än börjat när Ted rann igenom och gjorde 1-0. Den omedelbara känslan var att: "gött det är en sån dag idag, vi kommer att krossa dem". Tio minuter senare stod det 1-2 och den känslan var som bortblåst. Efter vårat mål spelade vi fantastiskt dåligt och inget stämde och sen fick vi dessutom  vår målvakt skadad och då tänkte man att fan nu kommer det rasa iväg. Det blev tvärtom. Benny, jag vet att du läser det här, vi spelade för dig och det var därför vi tog tag i matchen. Sista 25 min av första tog vi rejält tag om spelet och odlade under stundom ett bra passningsspel men tyvärr så ville inte bollen in.

Den andra halvleken var exakt som den första förutom målen. Vi börjar uselt men tar sedan över och med 5 min kvar så kvitterar Fredrik på en vänstervolley från långt håll. Skönt med en poäng, Våmb är ett tänkt topplag så det känns bra att vi håller jämna steg med dem. Min egen insats då som jag helt objektivt ska bedöma. Jag är faktiskt ganska nöjd med tanke på omständigheterna. Har tränat två fotbollspass sen i slutet av mars och orkade hela matchen även om det var krampkänning det sista. Det jag är mest nöjd med är mitt passningsspel och bollmottagande som brukar vara det som först försvinner när man inte varit med på ett tag men jag missade knappt någon, iallafall är det så jag minns det, kan visserligen har förträngt nåt.

Efter matchen var det snabba ryck som gällde. Det handlade om att bli full på så kort tid som möjligt och av erfarenhet vet jag att sådana kvällar sällan slutar bra. Men jag höll en bra balans mellan hastighet och mängd så fyllan blev i det närmsta perfekt. Det sköna med att festa i Sandhem är att här samlas folk från olika generationer och umgås som en enhet. På den förfesten jag var på var det en åldersspridning från strax över 20 till runt 50 år men det är lika roligt ändå. Ute på Sägernas Hus var det Lasse Stefanz som spelade. Det här är egentligen så bonnigt det bara kan bli men va fan jag är stolt över mitt ursprung. På den här danslogen befann det sig mer människor än vad som bor i hela Sandhem. Naturligvis så var det fullt i baren för är det nåt bönderna kan så är det att supa. Det blev även dans och min dans var nog lite för mycket stamp på fotbladet och för lite på tå som Tony Irving hade sagt. Efter Sägnernas så var det den tradionsenliga efterfesten på Teds altan. Det är inte särdeles begåvat att dricka whiskey klockan tre på natten och det fick jag fan lida för dagen efter.

Lördagen var horisontalläge hela dagen. Riktigt risig var jag, tur då att det var mycket fotboll och trav på tv så man hade något att dämpa bakfyllan med.

Over and out

Inne på slutspurten

Hej!
Ja det är mycket nu, nästa vecka är det inlämning av c-uppsatsen som avgör om jag kan lämna Högskolan Kristianstad med högt huvud eller med svansen mellan benen. Tankarna kretsar ständigt runt c-uppsatsen, håller den? har vi fått fram någon ny kunskap? har vi gjort tillräckligt? Jag och min kompanjon Micke har varit mycket effektiva den här veckan men frågan är om vår handledare är lika imponerad. Den akademiska världen är en värld för sig. Det räcker inte med att innehållet är bra, minsta felsatta punkt eller kommatecken måste ändras. Det är fan lättare för en elefant att komma igenom ett nålsöga än att komma undan med ett felsatt kommatecken. Varenda liten bokstav granskas.

Imorgon blir det först arbete med c-uppsatsen sen bär det av hem till Sandhem. Det har uppstått en del skador i fotbollslaget så då kallar de in sin egen Xavi för att få lite stadga på mitten. Skulle egentligen åkt och spelat Student SM i innebandy i helgen men nu fick vi en extra intervju imorgon till uppsatsarbetet. När bossen dessutom ringer och ber med sin väna stämma att jag ska vara med och spela kan jag helt enkelt inte säga nej. Efter matchen så ska jag släppa tankarna på uppsatsarbetet ett tag och ge mig ut och svänga mina lurviga. Ja svängaoch svänga, jag brukar mest likna en epeleptisk trana när jag gör ett patetiskt försök till dans. Det blir Sägnernas Hus och hör och häpna, Lasse Stefanz. Det är inget jag är stolt över men tar alla tillfällen i akt att bli berusad.

Over and out

Världens bästa......

Hej!
Världen bästa är ett ord som överkonsumeras på tok för mycket. När man smyger runt på Facebook så är det världens bästa pojk/flickvän, det är världens bästa mamma, dotter, bror, syster och fan och hans moster. Jag blir så trött på detta uttryck. Hur kan man veta att det är världens bästa? Har den personen träffat alla människor så att han/hon har mandat att avgöra det? Vem vet kanske världens bästa mamma bor i en lerhydda i Ekvatorialguinea. Det roligaste är när man läser om världens bästa pojk/flickvän och så två veckor senare är det slut haha så mycket var det för den världens bästa. Snälla pracka inte på mig mer lycka. Om ni är lyckliga håll det för er själva. Det väcks alltid frågetecken runt personer som hela tiden måste förmedla till sin omgivning hur jävla lyckliga de är, det tyder på osäkerhet. Personer som är lyckliga och trygga i sin lycka behöver inte basunera ut för alla att "jag har världens bästa sambo" utan de bara utstrålar harmoni och trygghet. Sådana människor har jag den största respekt för och gläds med. Ni andra däremot kan fara åt he...te!

Over and out

Malmö

Hej!
Igår var det ett hejdundrande party i Malmö. Efter att ha pratat om det i stort sen vi började plugga i Kristianstad fick vi äntligen tummen ur röven och tog en sammankomst i Malmö. Tyvärr blev inte uppslutningen vad vi hoppats på men kvalité går före kvantitet. Så det blev jag, Peppe och Georg som körde en runda. Vi lagade gott käk och pratade om livets mening. Ju mer alkohol desto ytligare  och tramsigare ämnen. Det sista hade vi en lång diskussion om olika bajsincidenter. Kan ni tänka er  tre så bildade och intellektuella män sitta och prata om bajs?  Det är helt oförklarligt och det värsta var att det skrattades rått åt vissa prekära situationer som uppstått i samband med att tarmsystemet inte riktigt varit i fas med övriga kroppsfunktioner. Sen blev det mer party. Sång och dans, det var mycket latinska rörelser och utmanande höftrullningar. Sen drog vi ut på stan, hamnade på Debaser där det var liveband, ett riktigt skönt sådant också. Det var några slagna gossar som lullade hem i natten. Riktigt roligt var det men det har varit en seg dag idag. Det känns att man inte är 20 år längre.

        

Peppe visar sin charmiga sida. Georg likaså och Georg med en otroligt inlevelsefull dans som inte ens kameran hängde med i.

Nu börjar slutspurten med C-uppsatsen. Fan va skönt när det är över. Mentalt så har jag redan tagit examen känns det som.

Over and out


Hemmapremiär

Hej!
Idag så var det hemmapremiär för mitt älskade Sandhems IF i div 5 Östra Västergötland. Det var Fröjereds IF som stod för motståndet. Jag spelade som vanligt på det centrala mittfältet. Sandhems egen Xavi. Matchen då, jo vi var det klart bättre laget direkt från start. Rullade upp Fröjered gång på gång men bolljäveln ville inte in. Själv kände jag mig rostig efter att ha varit ifrån matchspelandet i en månad men det gick ändå över förväntan. Fröjered skapade inte ett skit och Benny i mål satte sig längst bak med en fikakorg och beskådade våran desperata kamp att få in bollen i mål. Det kom som tur var till slut när Alex fick in bollen bakom deras heroiske målvakt. Matchen borde varit avgjord efter första halvlek där vi skapade ett antal fina lägen.

Andra halvlek startar som den första vi trycker på och skjuter på allt som rör sig, jag tror om jag inte räknat fel att vi hade fem skott som tog i ribba eller stolpen. Själv hade jag ett rungande volleyskott som fick publiken tårögd av nostalgi, då de drömde sig tillbaka till den tiden då Bob härjade som värst med sina kanoner. Som en Frank Lampard dök jag upp i straffområdet och lossade bössan på volley men den tog i stolpens utsida. Jag kan verkligen inte göra mål. Fröjered kommer upp lite mer i andra men är inte hypervassa om vi säger så. Med 10 min kvar tog matchen slut för mig. Jag sprang efter en kille och då började båda vaderna att dra ihop sig till kramp. Det går verkligen inte att springa då. Fröjered får lite press på oss det sista men hade de gjort mål hade det varit fruktansvärt tungt. Nu gjorde de inte det, utan vi vann med 1-0. Synd att vi inte kunde döda matchen med alla de lägen vi hade. Nu försvinner jag igen ett tag och hur ska killarna klara sig utan pappa? Det är en fråga som gnager mig.

Imorgon bär det av söderut mot Kristianstad igen.

Over and out

Nostalgi

Hej!
Nu har jag slarvat med uppdateringen igen och det är med ödmjukhet jag ber om ursäkt för detta. Är hemma i Sandhem nu och solen steker från en klarblå himmel. Den vinterbleka kroppen har börjat anta en mera grisskär ton. Igår var det som bekant Valborg, ungdomsfyllornas förlovade högtid. Igår var det exakt 12 år sedan jag gjorde min fylledebut. Det var ett riktigt sjöslag minns jag. Jag och min polare Dick (ja han heter faktiskt så) delade på ett sexpack folköl med en rejäl fylla som resultat. Vi var kungar och det gick inte att ta miste på alla som tittade på och beundrade hur coola vi var. Så det var med nostalgi jag betraktade dagens ungdom och deras patetiska försök att nå upp till våran coolhet som det snackas om än idag i Sandhem. Det finns inte så mycket att prata om. I år så firades Valborg med en måltid hos Samuel och Carolina och deras bedårande dotter Linnea. Hon växer så det knakar och har nu nått den aktningsvärda åldern 8 månader. Som den inställsamma jävel jag är så hade jag naturligtvis köpt med mig present till henne. Jag säger som Gustaf Fröding: "Jag köpte mig kärlek för pengar, för mig fanns ej annat att få".

I förmiddags så blev jag sittande framför Nils Karlsson Pyssling som gick på tv. Det som slog mig när jag tittade på programmet är den homoerotiska stämning som finns mellan Bertil och Nils. Var detta ett sätt från Astrid Lindgren att ge oss en vacker bild av kärleken två män emellan? Är det nån som kan svara på detta? Man väntar bara på att de ska kasta sig på varandra och förena sig i köttet. Är det bara jag som är sjuk i huvudet eller är det nån annan som tänkt på detta? Kommentera gärna.

Nu är det snart dags för fotbollsträning. Saknaden efter att lira boll har varit stor. På söndag är det match mot Fröjereds IF. Det ska bli så skönt att få spela match igen och särskilt seriematch. Träningsmatcher i all ära men det är när det gäller lite som en gammal rutinerad räv som jag tänder till.

Over and out

RSS 2.0