Sverige - Ungern

Ja då är det då dags för Sveriges andra match i kvalet till VM 2010. Det började ju inget vidare med 0-0 mot Albanien. Jag tror inte det blir något sjätte raka mästerskap för vårat vackra fosterland. Det grundar jag inte på matchen mot Albanien utan helt enkelt för att vårat fotbollslandslag anno 2008 är för dåligt. Ett undermåligt passningsspel och inga spelare som bryter mönstret förutom Zlatan då såklart. Vi har ingen speed i laget och det om något är det som är den viktigaste egenskapen i dagens fotboll. Ikväll så går tydligen Samuel Holmén in i laget istället för Oscar Wendt som var lika blek som ett A4-ark i förra matchen. Det är väl ett okej byte, Holmén är en habil fotbollsspelare men knappast en internationell stjärna och det är väl det som kännetecknar vårat landslag idag. Vi har bara en riktig stjärna och det är Zlatan. Henke Larsson är inte den han har varit vilket är förståligt med tanke på att han är 37 år. Detta syntes redan i EM. Det är dags att släppa fram de yngre och sen får det gå som det går. Elmander borde vara given och nu när han är skadad borde Rosenberg eller Berg spela. Daniel Andersson ska bort, han har inte gjort bort sig på nåt sätt men det håller inte att spela honom när man vill föra matcher. Ska en spelare från allsvenskan vara ordinarie i landslaget ska det vara en spelare som är dominant i allsvenskan och det är sannerligen inte Daniel Andersson. Ser vi till backlinjen så är kommentarer öveflödiga. De backar vi har nu är världsspelare så länge bollen inte är i närheten.

Angående spelssystemet så tror jag inte på 3-5-2 av den enkla anledningen att vi har för dåliga backar.Men det kan vara ett bra system mot sämre motstånd som Albanien eller Ungern men hur blir det när vi stöter på Portugal med yttrar som är blixtsnabba och tekniska. Vi bör nog ha ett system där vi har 3 centrala mittfältare då de flesta lag spelar med det idag. Och jag vet av egen erfarenhet hur svårt det är att spela mot ett övertaligt mittfält. Ändå kul att de vågar testa nåt nytt då våra kära förbundskaptener genomför förändringar lika snabbt som en statlig myndighet. Det hade varit ett ypperligt tillfälle att byta förbundskapten efter EM då den generationen som Lagerbäck förlitat sig på är kraftigt på väg utför och nytt blod både på spelar och ledarsida hade varit bra.
Jag hoppas naturligtvis att Sverige tar sig till VM men då måste det dyka upp nya stjärnor för att vi ska ha där att göra och just nu finns det ingen som man kan se utvecklas till den här internationella stjärnan.

Bara fotboll idag men så kommer det inte att se ut varje dag!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0