Tallinn

Hej!
I helgen så var vi ett gäng som begav oss österut, närmare bestämt till Tallinn. Jocke som nästan är ett ohälsosamt stort fan av Roxette hade tjatat med oss andra eftersom de skulle ha konsert där. Jocke var som ett barn på julafton när vi åkte, ögonen var uppspärrade och bara lös av ungdomlig naivitet. Lagom lång flygresa, det var upp i luften och sen direkt ner igen. När vi checkat in på hotellet så knackade det lite försynt på dörren. Jag gick och öppnade och utanför stod en liten gosse med gråtsvullna ögon. Där stod Jocke och han hade fått beskedet att konserten var inställd. Marie Fredriksson hade drabbats av strupkatarr. Han föll i min famn och jag strök honom faderligt och ömt över håret för att trösta honom.

Vi fick helt enkelt utforska Tallinn. Som en öststat så hade man en bild av slitna hus, skitigt, fattigt och människor som super utan en tand i käften. Denna fördom slogs snabbt i kras. Istället var det väldigt rent och snyggt. Gamla stan är en av europas bäst bevarade med byggnader så gamla som från tusentalet som numera blandas upp med det moderna Tallinn med stora köpcenter. Vi var alla väldigt positivt överraskade av staden.

                                                         Stefan och Jocke frotterar sig på torget i Tallin

På kvällen tänkte vi gå ut och se vad nattlivet hade att erbjuda. Vi dansanta och rytmiska svenskar skulle dansa skiten ur ryssarna. Vi blev tagna på sängen av skönheten hos de estniska kvinnorna. Vi stod med uppspärrade ögon och bara pekade, "titta där, och där, helvete!". Så att 30-årsdagen närmade sig glömdes snabbt bort och man blev en tonåring i sinnet igen. Så det var klackarna i taket fram till kl 5 på morgonen. Tyvärr kom verkligheten ikapp en dagen efter och man kände sig istället som en 40-åring både i kropp och själ. Vi spatserade runt i stan och imponerades av dess skönhet.

En resa till Tallinn är något jag starkt kan rekommendera, både om man vill vara kulturell eller partysugen.

Over and out!


 


Kommentarer
Postat av: Lina

jag känner igen den där bilden johan... du har SNOTT den din jävul!

2011-03-22 @ 23:12:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0