Julrapport

Hej!
Ja då var julen över för den här gången. Det blev inga överraskningar den här gången heller utan, samma mat, tomten kom som vanligt och man har lagt på sig ytterligare hull. Vidare blev det fylla på juldagen precis som seden säger och som tradition så är det min vän Patrik som står för förfesten eftersom han fyller år denna dag. Vi var ett litet tappert gäng som samlades hemma hos honom. Genast började Patrik skrävla om hur mycket sprit han tål och att han kan dricka hur mycket snaps som helst. Jag och Samuel tittade på varandra och log för vi visste utgången av ett sådant här shotsrace. Och mycket riktigt när vi vandrade ut på stan och gick in på en pub så var Putte likblek i ansiktet och hade svårt med talet. Han tog ett par klunkar av en öl, sen blev det vatten och sen var han tvungen att gå hem. Jag och Samuel skrattade hånfullt och gjorde high five, mission completed!

Igår så var jag med i en inomhusturnering i fotboll. Gjorde min första bollberöring i måndags sen i september och gick direkt in i truppen, det vittnar om klass mina damer och herrar. Nåväl själva turneringen gick åt helvete och vi åkte ut med dunder och brak. Jag gjorde iallafall mål men tyvärr så var det i egen kasse. Men som sig bör så skyllde jag på målvakten. På kvällen sen så blev det lite öldrickande hos Fredrik som bjöd in med ett leende. Där fick jag träffa ett gäng gamla sandhemare som jag inte sett på ett tag, vilket gav upphov till tillfredsställelse i min enkla värld.

Idag har jag varit och kämpat mot folkmassorna på mellandagsrean. Folk får mord i blicken när de ser de röda prislapparna och det är djungelns lag som råder. Det man kan konstatera är att rean är fruktansvärt överskattad iallafall när det gäller kläder. Jag var ute efter skjortor men de skjortor som MQ hade rea på hade jag fan inte ens torkat mig i röven med. Så det fick bli de med ordinarie pris istället så priset skena iväg.

Nu tar vi nya tag mot nyår!

Over and out

Julen nalkas

Hej!
Så här dan före doppardan så kan man ju börja reflektera över vad som hänt med vårat julfirande. Hur många är det som bryr sig om varför vi egentligen firar jul? Från att vara en högtid där vi ska hylla Jesu födelse har det blivit en helg där kommersialism och habegär dominerar. Julhandeln slår nya rekord varje år och tydligen även i år trots att det ekonomiska läget är allt annat än bra. Föräldrar spränger sina budgetar med råge för att barnen ska kunna visa upp att just de har fått de bästa julklapparna och att "min familj har det minsann bra". Barnen dreglar av upphetsning på julaftons morgon när de ser hur många klappar som ligger under granen. Barn gråter av besvikelse när de inte får det dataspel de önskat. Det är detta klimat vi skapat i dagens samhälle där statusprylar spelar en sådan betydande roll. Hur ska det gå nu när kapitalismen håller på att falla? Ja vem kan svara på det. Själv ska jag tillbringa julafton med familjen och som vid alla andra svenska högtider så kommer spriten att finnas där. Jag, pappa och morbror dricker oss berusade på olika sorters rusdrycker. Mamma lagar mat och vi äter med stor aptit utan en tanke på julens egentliga budskap.

Så nu mina vänner önskar jag er alla en Riktigt God Jul!

Julfest!

Hej!
I fredags så var det då dags för julfest med mina gamla arbetskamrater på Kongsberg. Man kan väl säga att festen hade de ingredienser som en julfest ska ha, glädje, sprit, god mat och bråk. Stämningen var förväntansfull och alla samspråkade på ett vänligt och givande sätt. Min blogg fick en unison hyllning och ingen kunde ta miste på den självgodhet jag utstrålade efter detta. Maten som inmundigades var hämtad från Pallas Athena i Jönköping och bestod av grekisk grillbricka, inte mycket till julmat där inte men det var som balsam för själen. Mårten åt som vanligt för tre personer, det finns ingen botten i den karln när det gäller mat. Som vanligt när det är fest så kommer det objudna gäster men eftersom även de var kongsbergare så släpptes de in. Den ena av dessa personer visade genast stor tacksamhet för denna vänliga gest genom att på ett drygt och nedsättande sätt kommentera en arbetskamrats kroppsbyggnad. Björn som stackarn heter tände på alla cylindrar och talade med stora bokstäver. Det lugnade emellertid ner sig men den här objudne gästen var inte klar för kvällen. Vid ett senare tillfälle när han inte fick ta så många öl han önskade så tror vi (vilket inte är bekräftat) att han ringde till polisen och berättade att vi sålde öl. Då tog det jävlar i mig hus i helvete. Med kraftigt våld kastades han ut ur lokalen med trasiga glasögon som följd. Men efter hans beteende under kvällen så förtjänade han det. Ska dock påpekas att jag inte deltog i denna våldsama aktion, man vill ju inte bli smutsig.

Kvällen avslutades med att jag svävade på moln. Det blev en liten efterfest med lite nytt folk där en vacker kvinna hade förärat oss med sin närvaro. När hon skulle gå så hittade hon inte sin väska och jag gjorde då på ett gentilt och gentlemannamässigt sätt en insats och hittade den åt henne. Hon tackade mig genom att helt plötsligt böja sig fram och ge mig en varm och kärvänligt puss på munnen. Jag blev alldeles knäsvag och sprack upp i ett leende som inte ville lägga sig. I min värld är det en stor händelse och jag kunde senare somna som en lycklig man. En trevlig kväll får man ändå säga.

Over and out

Bartömning och hemfärd

Hej!
Idag är jag inte i toppform kan jag lova. Det var nämligen bartömning på kåren igår. Spriten flödade och det får jag lida för idag. Laddade upp på dagen med ett skolarbete som är så tråkigt att man börjar snegla på kökskniven. Bättre uppladdning kan man ha. Sen fick desutom Micke lämna walk over för kvällen då han råkade nysa en gång och påstod sig vara sjuk. Var på förfest i min gamla korridor och där dominerade min favoritblatte Nermin med dans och låg humor. På kåren var det mycket folk för en gångs skull och man fick tillfälle att språka med vänner och bekanta. Dansen ser jag mest som ett nödvändigt ont och jag besitter inte direkt afrikansk rytm i mitt blod. Det blev ett par shots och de fick jag lida för sen. Jag stapplade hem från kåren klart påverkad av kvällen alkoholintag och när jag kom hem så skulle jag surfa lite på nätet men jag såg inte skärmen, allt var bara suddigt så det var bara att ge upp och krypa till korgs.Min favoritblatte Nermin poserar på ett vant sätt.


Idag blir det hemfärd till Sandhem. Det är dags för julfirande och det ska bli trevligt. Det var ett tag sen jag var hemma nu men jag antar att tiden som vanligt stått stilla där. Imorgon ska jag besöka personalavdelningen på Ryhovs Sjukhus i Jönköping, Ska förhoppningsvis göra min praktik där. Sen på kvällen så är det dags att gå på spriten igen, julfest med mina gamla arbetskamrater på Kongsberg. Det kommer bli livsfarligt när industriarbetarna släpps loss från sina krävande kvinnor. Precis vad som helst kan hända och det brukar det göra också.


Over and out

Ett omskakande uppvaknande

Hej!
I morses så fick man då ett omskande uppvaknande. Där låg jag mitt i min skönhetssömn och drömde söta drömmar, inte ett ont anades om den dramatik som utspelade sig i vår berggrund. Jag vaknade klockan 6.20 av att hela jävla huset skakade. När man vaknar så där abrupt så ligger ens analytiska förmåga ungefär på samma nivå som när man är dyngrak. Jag yrade upp i lägenheten och min första tanke var att: "Helvete vad det måste blåsa ute".
Det var alltså en jordbävning som drabbade oss skåningar. Den visade 4,7 på richtersskalan, vilket är den starkaste uppmätta jordbävningen i Sverige sen 1904. Epicentrumet av jordbävningen låg tydligen strax utanför Ystad. I Skåne så är tydligen berggrunden svagare än övriga landet och därför är risken större här. Så nu har jag upplevt både jordbävning och blixtnedslag på nära håll. Vad blir det härnäst? Tsunami? Lavin? Det blir till att hålla sig ifrån alla potentiella faror nu.

För övrigt kan jag berätta att jag exprimenterat lite med min skäggväxt och skaffat en så kallad skepparkrans. Vill testa nåt nytt och går efter devisen att jag kan ju inte se värre ut än innan. Så när jag klev in i föreläsningssalen idag så möttes jag direkt av hånfulla skratt och ett evigt raljerande av mina så kallade vänner. Till slut så kom de fram till smeknamnet Abraham Lincoln, oerhört fyndigt. Jag tog dock ingen större notis om detta utan fokuserade helt på att ta in ny kunskap.

Over and out

En mästares återkomst

Hej!
Kritiken har varit massiv mot min frånvaro i bloggvärlden. Folk har gråtandes ringt och krävt nya inlägg. Men jag kan inte göra avkall på min inställning till detta bloggande, att jag som konstnär i ordets ädla konst vägrar vika ner mig mot det krav på kommersiell massproduktion av inlägg. Jag skriver helt enkelt när jag känner inspiration. Nåväl det här börjar likna ett inlägg i samma självgodhetsanda som Björn Ranelid. En man jag förövrigt har kommit att beundra.

Tillbaks till verkligheten. För nåt inlägg sen så skrev jag om min bil, att det började ryka i motorn när jag körde. I onsdags lämnade jag in den på verkstan och satt sen hemma och väntade på dödsdomen, att det här var slutet för mina ekonomiska sötesbrödesdagar. När jag med darrande röst svarade på samtalet från verkstan så möttes jag av en barsk skånsk stämma som med ett hånfullt och nedvärderande tonfall undrade när jag bytte oljefilter sist. Detta är något jag aldrig gjort så jag svarade med ett nervöst skratt att det var ett tag sen. Det visade sig att det hade läckt olja så att det var lite överallt i motorn och att det var därför som det rök. 2000 riksdaler gick kalaset på, precis vad man behöver i juletider.

I skolan lider jag helvetets alla kval, den kursen jag läser nu, vetenskaplig metod är så fruktansvärt tråkig så all livsglädje och inspiration bara rinner av en. Nu ser jag fram mot lite julledigt vilket inte blir så mycket eftersom vi har tenta på skiten det första vi har när vi kommer tillbaka. Nu nalkas det lördags kväll och El clasico. Jag säger bara Forza Barca!!!

Over and out

Festen

Hej!
Då är denna helg över och man är åter i den grå vardagen igen. Hade en mycket trevlig helg i Göteborg där skratten och pikarna avlöste varandra. Det brukar vara så när vårat gäng från Sandhem träffas. Det sker tyvärr inte så ofta längre men när vi ses så är det som att vi aldrig varit ifrån varandra. För en gångs skull valde vi att inte gå ut och det tycker iallafall jag var ett klokt val. Det brukar bara förstöra den positiva stämning man byggt upp under kvällen då alla skingras och på grund av den höga ljudvolymen kan man inte föra en givande dialog. David hade bunkrat upp med hemmagjorda hamburgare och så hade han likt en grym diktator tvingat sina elever att baka hamburgebröd. Kvällen fortskred utan några incidenter och t.o.m Henkan klarade av att hålla sig i skinnet. Det var mycket socialisering och prat om gamla minnen. Det var längesen jag hade det så trevligt och det var ett välkommet avbrott i den grå vardagen. Så tack grabbar och tjejer som var på den här tillställningen.

Jag tänkte ha en premiär på den här bloggen idag med bilder. Kvalitén på bilderna kan dock vara lite risiga eftersom de är tagna med mobilkamera. Så nedan följer ett litet urval.

Bilder från helgen


Här ser vi byn laget som blev utklassade i bowlingen. Från vänster, Jocke, Glenn och PuttePutte med ett tappert försök som slutade i rännan.


Födelsedagsbarnet sitter och tar emot hyllningar och han ser ovanligt självgod ut. Till höger om honom sitter hans väna kvinna Sara och så har även Putte som mer än gärna exponerar sig på bild kommit med.


Våran egen stekare Joakim lyste upp lokalen med sin starka aura. Här har Henkan även fått med sin näsa vilket är svårt att undvika.


Här har Henkan stämplat ut för dagen. Den som lyckas väcka honom när han däckat, ja den människan finns inte. Jag matade ett par välriktade slag med kudden mot hans huvud utan nån reaktion. Han lät som ett jävla sågverk så mycket snarkade han.

RSS 2.0