Egypten del 1

Hej
Nu är jag hemma igen och svär så det osar över det rekordkalla vädret. Annat ljud i skällan var det i Egypten där solen stekte från en klarblå himmel under hela veckan. Resan började så fantastiskt, allt flöt så bra, resan till Landvetter, flygresan till Egypten, busstransfern till hotellet. Allt var ett enda stort lyckorus när vi checkade in på hotellet. Vi anade inga moln på himlen och vi gjorde high fives och hjulade gymnastiskt av glädje. Ted som har en benägenhet att behöva bajsa ofta skulle inviga toaletten och här började problemen. Efter den stora premiärfesten så skulle han spola men det gick inte, spolningen var helt död. Så där stod vi nu med en toa bokstavligt full av skit. Vi tillkalladehjälp och den lille egyptiern sa "five minutes". Nu är tydligen inte five minutes fem minuter för det tog över en timme innan han kom tillbaka. Jaja sa jag uppgivet vi lägger whiskeyn på kylning så länge. Där hade vi nästa problem, kylskåpet gick inte att öppna. Efter en lång harang av svordomar så drack vi whiskeyn varm men det gick ner ändå.
                                             

På kvällen när vi satt ute och njöt av livet döck det upp två skumma profiler som dessutom började snacka med oss. Jag som inte litar på någon intog en avvaktande ställning men det släppte snart då det visade sig vara två hyvens grabbar nämligen Erik och Hampus från Skövde och sen den kvällen var vi oskiljaktiga. De undrade nog lite hur det stod det till med oss för vi blev fullare och fullare och talade osammanhängande och och i gåtor men de höll god min och skrattade empatiskt.

Dag två var ju självaste nyårsafton. Jag och Ted hade siktet inställt på stranden och vi gick ja man kan säga att vi gick och gick men någon jävla strand hittade vi inte. Vi var bra uppgivna när vi till slut hittade fram utmattade i värmen. Det slog oss snabbt att Sharm el Sheik är ett ryskt turistparadis för det var ryssar ta mig fan överallt. På stranden såg vi dock en rysk gudinna, det var bland det sexigaste jag sett så att det mest blev att sola på mage behöver jag väl inte ens säga. Själv var jag som en grekisk havsgud i vattnet dock med Buddhakropp.

På kvällen skulle vi fira in det nya året med våra nyfunna vänner så vi drog in till centrala Sharm el Sheik. Där intog vi först en nyårssupé innan vi begav oss ut i folkvimlet. Egyptier är ett lurigt folk som vet hur man tar betalt. Det kom fram en och lovade oss en nyårsnatt vi sent skulle glömma för den lilla nätta summan av 600kr. Vi tackade vänligt men bestämt nej. Vi drog på Hard Rock Café och där fick vi bevittna arabiska raggningsknep. Det handlar tydligen om att vara väldigt idog och att inte ta nej som ett svar. För där var män i medelåldern som raggade febrilt på yngre gärna blonda tjejer. I repertoaren ingick bland annat slicka på armar och lite andra härligheter. Vi stötte även ihop med Egyptens partykungar som vi döpte till Ante och Fjante. Två stockholmare som verkade vara hemifrån för första gången för de hävdade att det var bättre uteliv här än både Cypern och Spanien och öven Stureplan. De levde livet och såg sig själva som kungar. Efter denna omtumlande upplevelse så somnade man gott på lyxhotellet.

Detta var del 1 på vår resa nästa del kommer imorgon så försök att hålla ut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0