Världspolitik

Hej!
Idag tänkte jag visa min mer seriösa sida, livet är så mycket mer än lättjefulla fester. Vi har en värld utanför oss som inte är speciellt stabil. Jag tänker framförallt på situationen i Nordkorea. De har nu testat kärnvapen och enligt uppgift ska de bomber de testat vara i samma storleksordning som bomberna som föll över Hiroshima och Nagasaki under andra världskriget. Det är klart oroväckande för världsfreden. Det man kan fråga säga är var Nordkorea vill uppnå med detta. De lär inte ha kapacitet att kunna ockupera något annat land så den slutsatsen som iallafall jag drar av det hela är att det enda de kan uppnå är död och förstörelse för några landvinningar lär knappast vara möjligt. Enligt den nordkoreanska propagandan så är det för att säkra landets säkerhet. Blir det inte tvärtom? nu börjar omvärlden snegla åt deras håll och kanske börjar fundera på om det inte är dags att göra nåt åt världens mest slutna land. Ingen vet egentligen någonting hur situationen i landet ser ut. Men de mesta uppgifter tyder på att folket lever i missär med svält och fattigdom. Det gör de medans landets styrande har utvecklat ett av världens mest utvecklade kärnvapen och rymdprogram. Det är skrämmande. 

Folket matas med propaganda om att deras ledare Kim Jung Il är en av världens mest framstående konstnärer och en lysande poet. På sin första golfrunda slog han elva hole in one och besitter alltså en utomjordisk golftalang. Det är klart att det är lätt för oss västerlänningar att skratta åt detta och tycka att Kim Jung Il är en pajas. Det vi ska komma ihåg är att det nordkoreanska folket knappast är uppfostrade att tänka kritiskt till nyhetsflödet och de har knappast tillgång till internet så de vet vad som händer i omvärlden. Frågan är hur FN ska agera i denna fråga. USA sa sig ha legitima skäl att gå in i Irak för att de hade kärnvapen, något vi alla vet facit över att de inte hade. Här har vi ett land som bevisligen har kärnvapen. Men Nordkorea har ingen olja som man vill åt så då läggs det ingen större vikt vid landet. Det bästa vore kanske att försöka få bort Kim Jung Il från makten och försöka ena Nord- och Sydkorea men det skulle bli några fruktansvärda skillnader. Sydkorea är ett av världens mest välmående länder medans Nordkorea räknas som världens fattigaste. Det finns inget facit över vad som ska göras men något måste man hitta på för just nu är Nordkorea det största hotet mot världsfreden.

Det var allt för idag

Over and out  

Kommentarer
Postat av: Febbie

Jaa, det här var intressant o läsa brorsan, du kan ju skriva lite mer sånt. Var ett tag sen man läste din blogg men den är alltid lika välskriven.Hoppas vi korsar våra vägar snart.

Pussar

2009-06-03 @ 22:32:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0